Νέα αρχή για την Σελίδα μας

Νέα αρχή για το Greek-Nakama

Καλησπέρα στην αγαπημένη κοινότητα του Greek-Nakama. Νέα αρχή λοιπόν για την σελίδα μας. Όπως μπορείτε να δείτε έχει νέα εμφάνιση, καινούριο στυλ και ίσως στην πορεία αλλάξει και νοοτροπία της. Όπως θα μπορείτε να δείτε η δομή έχει αλλάξει. Έχουμε κλείσει το φόρουμ μας αλλά προσπαθούμε να διασώσουμε τους χρήστες μας για να μπορούν να κάνουν Σύνδεση (Log in) στο Blog μας με τον ίδιο υπάρχον λογαριασμό χωρίς να χρειαστεί να σας ξανά αναγκάσουμε να κάνετε εγγραφή ξανά. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε κλείσει τις νέες εγγραφές. Θα μου πείτε τώρα “Και αν θέλω να σχολιάσω κάτι;”. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε ενεργοποιήσει το “Quick Reply” κάτω από κάθε σχόλιο. Που μπορείτε γρήγορα και απλά να αφήνετε τα σχόλιά σας έως ότου ενεργοποιηθούν πάλι οι εγγραφές.

Λίγα λόγια για τις αλλαγές

Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, γιατί το παλιό το φόρουμ, είχε πολλά προβλήματα. Αυτό έγινε επειδή δεν φτιάχτηκε από την αρχή σωστά και ποτέ δεν ολοκληρωνόταν ένα κομμάτι. Πάντα κάναμε “μπαλώματα” ώστε να λειτουργεί “κάπως” σωστά. Δεν ήταν συμβατό με όλους τους Browser. Για παράδειγμα εγώ θυμάμαι όταν το έβλεπα από τον Google Chrome έδειχνε ότι έλειπαν φωτογραφίες ενώ από τον Mozilla Firefox δεν έδειχνε τίποτα τέτοιο. Το Quick Reply στον Internet Explorer δεν έπαιζε σωστά και το “Quote” σε όλους τους Browser δεν λειτουργούσε. Βλέποντας αυτά τα προβλήματα κατανοήσαμε ότι δεν είναι εφικτό να φτιαχτεί. Είχαν πειραχτεί αρχεία, είχαν αλλάξει παράμετροι κ.α. Γι’ αυτό το λόγο “γκρεμίσαμε” το παλιό μας σπίτι-μείναμε λίγο μακριά-αλλά χτίσαμε το καινούριο και ελπίζω να αρέσει και σε εσάς όσο αρέσει σε εμάς αυτή η νέα αρχή.

Κινητό, τάμπλετ, υπολογιστής

Πλέον τις μόδας έχουν γίνει πολύ τα κινητά και τα τάμπλετ. Όσοι γνωρίζετε ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Για όσους δεν γνωρίζετε θα σας πω δύο λόγια. Όπως γνωρίζουμε, κάθε υπολογιστής, κάθε κινητό και κάθε τάμπλετ έχουν μεγάλη ποικιλία από διαφορετικών ιντσών οθονών. από 5″ έως και 75″ (Λέμε τώρα). Το πρόβλημα δεν είναι οι μεγάλες οι οθόνες αλλά το πρόβλημα είναι οι μικρές οθόνες. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια φτιάχνουμε ιστοσελίδες που λέγονται “Responsive” δηλαδή παίζουν σε οποιαδήποτε οθόνη. Τι διαφορετικό έχει; Πόσες φορές έχετε μπει από το κινητό σας σε μία ιστοσελίδα και πρέπει να πας και δεξιά για να συνεχίσεις το διάβασμα; Εμένα αυτό μου την έσπαγε, γιατί είμαι και λίγο ιδιότροπος σαν άνθρωπος! Έτσι λοιπόν ένα ακόμα προτέρημα της καινούριας μας σελίδας είναι ότι πλέον παίζει παντού και δεν χρειάζεται να μετακινείτε την οριζόντια μπάρα δεξιά για να διαβάσετε κάτι.

responsive_greek_nakama

 

Νέα αρχή νέα πράγματα

Σκόπας αυτής της νέας αρχής είναι να παρέχουμε στους Έλληνες Anime Fans επεισόδια μεταφρασμένα στα ελληνικά. Παλιά ασχολούμασταν πάρα πολύ, με την εμφάνιση για το πως θα φαίνονται οι υπότιτλοι, αν είναι ωραία τα Typesettings, αν ταιριάζει το Logo, αν είναι σωστά τα Credits και να μην έχουν κανένα σοβαρό λάθος στους υπότιτλους. Κάποια από τα πάνω πράγματα θα τα παραλείψουμε γιατί εκτός ότι δεν τα κοιτάει κανείς, γιατί απλά όλοι μας κάνουμε Skip το Opening και το Ending και το βλέπουμε μόνο την πρώτη φορά μόνο και μόνο για να ακούσουμε αν είναι ωραίο ή τι εφέ έχει. Έτσι και εμείς δεν θα δίνουμε τόσο βάση σε αυτά όσο βάση θα δώσουμε στην ποιότητα των υποτίτλων.

Εν κατακλείδι για να μην φλυαρώ και πολύ με πράγματα που ίσως δεν σας ενδιαφέρουν κιόλας, θα ήθελα τέλος να αναφέρω, ότι ακόμα κάποια πράγματα δεν θα λειτουργούν σωστά. Π.χ. η σελίδα Project. Υπάρχει αλλά δεν θα μπορέσει να σας ανακατευθύνει πουθενά. Κάποια μέρη της σελίδας για γίνονται σιγά σιγά, και θα ενημερώνεστε σχετικά με αυτά. Αυτά είχα να πω μέχρι στιγμής, σας εύχομαι σε όλους σας καλή διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας αρέσουν τα καινούρια πράγματα που θα σας δώσουμε.

Και μην ξεχνάτε να κάνετε Like στην σελίδας στο Facebook

νέα αρχή